Social

Bătut cu cruzime pentru un tractor. Două persoane, printre care un minor, sunt cercetate penal pentru tâlhărie.


Un bărbat în vârstă de 49 de ani și un minor de 16 ani sunt cercetați penal, fiind învinuiți de tâlhărie. 


La data de 23 mai curent, poliția din Ceadîr-Lunga a fost sesizată despre faptul că în noaptea de 22 spre 23 mai curent,  persoane necunoscute ar fi  pătruns  pe teritoriul unei brigăzi de tractoare din satul Beșghioz,  unde au maltratat paznicul, apoi  i-au  legat mâinile și au sustras de pe teritoriu un  tractor  de model MTZ - 80, în  valoare de 70 000  lei. După ce au conștientizat fapta comisă, la câțiva zeci de metri au abandonat tractorul și au fugit.

Astfel, ca urmare a acțiunilor operative întreprinse de polițiști, suspecții au fost localizați.  În timpul audierilor, aceștia  și-au recunoscut vina.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie.  Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

Bărbatul de 49 de ani a fost reținut pentru 30 de zile. Acesta nu este la prima abatere de la lege, în anul 2005 și-a ispășit pedeapsa pe teritoriul Federației Ruse pentru comiterea unui omor. Minorul este cercetat în libertate.

În prezent sunt întreprinse acțiunile procesuale în vederea întăririi bazei probatorii și transmiterea cauzei penale procuraturii.