Social

Certificatul medical nu va mai fi obligatoriu la schimbarea permisului de conducere


În Republica Moldova va fi simplificată procedura de obținere a permisului de conducere. Conducătorii auto care și-au pierdut carnetul de șofer sau vor să-și schimbe numele nu vor mai fi nevoiți să prezinte adeverința medicală la perfectarea acestui document.
Executivul urmează să introducă aceste modificări, la ședința de miercuri, în Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier.
Astfel, în caz de pierdere, furt sau distrugere, precum și în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere emis de autoritatea competentă din Republica Moldova, pentru restabilirea/preschimbarea permisului de conducere nu se solicită suplimentar adeverința medicală a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obținerea permisului de conducere (Formularul nr.083/e), care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul.
În prezent, în cazul pierderii permisului de conducere este necesară parcurgerea tuturor etapelor de obținere a actului, inclusiv a celei de obținere a adeverinței medicale.
Sursa: democracy.md