Social

๐๐จ๐ฅ๐ข๐ญ̦๐ข๐š ๐š๐ง๐ฎ๐ง๐ญ̦๐š̆ ๐ซ๐ž๐ญ̦๐ข๐ง๐ž๐ซ๐ž๐š ๐ฎ๐ง๐ž๐ข ๐Ÿ๐ž๐ฆ๐ž๐ข ๐๐ข๐ง ๐‚๐š๐ก๐ฎ๐ฅ, ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐œ๐จ๐ฆ๐š๐ง๐๐š๐ซ๐ž๐š ๐š๐ฌ๐š๐ฌ๐ข๐ง๐š̆๐ซ๐ข๐ข ๐Ÿ๐จ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ฌ๐จ๐ญ̦, ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐š ๐ฌ๐ฎ๐ฆ๐ž๐ข ๐๐ž ๐Ÿ๐ŸŽ.๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ ๐๐ž ๐„๐ฎ๐ซ๐จ


Cazul a fost documentat timp de o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ de ofiศ›erii Direcศ›iei combaterea criminalitฤƒศ›ii organizate, Direcศ›iei urmฤƒrire penalฤƒ,  cu suportul Direcศ›iei  investigaศ›ii analitice a INI ศ™i cu participarea angajaศ›ilor de la Inspectoratul de Poliศ›ie  Cahul ศ™i Cimiศ™lia.

รŽn luna aprilie a anului curent, femeia a รฎnceput cฤƒutฤƒrile asasinului, cu oferta de 20.000 de euro pentru executarea omorului. Potrivit cerinศ›elor acesteia, fostul soศ› urma sฤƒ fie otrฤƒvit, iar รฎn acest scop femeia  a transmis un recipient cu substanศ›ฤƒ toxicฤƒ. Aceasta i-a dezvฤƒluit asasinului ora, numฤƒrul de รฎnmatriculare al maศ™inii ศ™i itinerarul cu ศ™anse maxime de asasinare a fostului soศ›.

 

 

Totuศ™i, asasinul era de fapt agent sub acoperire, infiltrat รฎn operaศ›iune de ofiศ›erii de investigaศ›ie, sub conducerea procurorilor PCCOCS. รŽn continuare,  oamenii legii au creat aparenศ›a succesului planului de asasinare, astfel รฎncรขt femeia sฤƒ fie reศ›inutฤƒ รฎn flagrant, cu sprijinul mascaศ›ilor de la BPDS „Fulger” la transmiterea banilor cฤƒtre executorul omorului.

 

Mai exact, agentul sub acoperire cu rol de asasin a convins-o pe femeie de faptul cฤƒ a executat omorul. Prin urmare, รฎn momentul transmiterii banilor drept rฤƒsplatฤƒ pentru executarea cu succes a comenzii, femeia a fost reศ›inutฤƒ pentru 72 de ore ศ™i plasatฤƒ รฎn izolatorul de detenศ›ie din Chiศ™inฤƒu. Au urmat percheziศ›ii la Cahul, de unde au fost ridicate รฎnscrisuri de ciornฤƒ, bani folosiศ›i la pregฤƒtirea omorului, precum ศ™i telefoane mobile care conศ›in probe ale comiterii infracศ›iunii.

 

Investigaศ›iile continuฤƒ, timp รฎn care femeia beneficiazฤƒ de prezumศ›ia nevinovฤƒศ›iei, potrivit legii. De asemenea, รฎn scopul continuฤƒrii obiective a urmฤƒririi penale, Procuratura pentru Combaterea Criminalitฤƒศ›ii Organizate ศ™i Cauze Speciale (PCCOCS) a solicitat ศ™i a obศ›inut la Judecฤƒtoria Chiศ™inฤƒu, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv รฎn privinศ›a รฎnvinuitei.



Sursa: politia.md