Social

Un bărbat de 34 de ani din Cantemir reținut pentru circulația ilegală a drogurilor


Un bărbat de 34 de ani din Cantemir a fost plasat în arest fiind învinuit de organizarea, vânzarea și consumul de droguri. Bărbatul a fost reținut într-un apartament din capitală și documentat timp de o lună, perioadă în care polițiștii au acumulat probe concludente în privința acestuia.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în apartamentul pe care acesta îl închiria, oamenii legii au depistat și ridicat o substanță de tip PVP denumită și „sare”, masă vegetală mărunțită cu miros specific, aparate confecționate artizanal, telefoane mobile, tablete și instrumente muzicale, a căror proveniență nu au putut-o comunica.

De asemenea, în apartament au fost depistați trei bărbați, consumatori de droguri, cu vârstele de 30 și 35 ani.
Toate obiectele și substanțele depistate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico - Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.
Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, anterior acesta fiind judecat pentru furt și tâlhărie.
Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 7 ani.
Cazul a fost documentat de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Polițiștii capitalei continuă măsurile speciale de investigație și urmărire penală pentru identificarea altor complici în comercializarea drogurilor.