Social

O minoră a avut de suferit după ce a racordat aragazul la butelia de gazO minoră în vârstă de 14 ani a avut de suferit după ce a conectat aragazul alimentat de la o butelie de gaz de tip propan butan. 

Cazul a avut loc în seara zilei de 4 iulie în localitatea Telița, raionul Anenii Noi. Potrivit primelor informații, fata care se afla singură acasă a decis să gătească mâncare la aragaz. Acesta nu era conectat la butelie, astfel minora a racordat de una singură butelia la aragaz printr-un furtun, însă nu i-a reușit. În momentul când a aprins chibritul, gazul care s-a emanat de la butelia conectată cu defecțiuni a luat foc, iar copila a primit arsuri ușoare la mâini. Aceasta a ieșit din încăpere și a alertat de urgență Serviciul 112. La fața locului au intervenit pompierii, care au stabilit că flacăra a fost lichidată de vecini până la venirea echipelor speciale. Minora a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. La moment viața copilei este în afara oricărui pericol. 

În acest context IGSU îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict și să nu le permită utilizarea focului și exploatarea buteliilor. Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.