Social

Doi bărbați din Cahul au fost reținuți de către oamenii legii pentru cultivarea și comercializarea mugurilor de marijuana



Doi bărbați au fost reținuți de către oamenii legii pentru cultivarea și comercializarea mugurilor de marijuana. În urma perchezițiilor desfășurate la domiciliile acestora, oamenii legii au ridicat aproximativ 5 kg de marijuana, de circa 1 000 000 lei, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

De asemenea, au fost ridicate 118 plante de cânepă, lămpi cu raze ultraviolete folosite la creșterea marijuanei în condiții de laborator, butelii întregi cu îngrășăminte minerale, aparat de vidare a ambalajelor, cântare electronice, telefoane care ar fi fost folosite pentru comunicare la vânzarea drogurilor, precum și un pistol „Glock” deținut ilegal.

Bărbații reținuți sunt originari din Cahul și au vârste de 29 și, respectiv, 32 de ani. Potrivit PCCOCS, aceștia acționau coordonat, ca grup criminal organizat. Semințele de marijuana le cumpărau din statele Uniunii Europene.

Învinuiții puneau mugurii de marijuana în vânzare, în întreaga republică, prin contribuția altor membri ai grupului infracțional care urmează să fie trași la răspundere. Potrivit ciornelor identificate și ridicate de oamenii legii, aceștia au pus în vânzare de la începutul lui 2023 circa 20 kg de marijuana.

Urmare a perchezițiilor din 10 iulie, a urmat reținerea celor doi bărbați și aplicarea arestului. Investigațiile pe dosar continuă, timp în care cei doi membri ai grupului infracțional beneficiază de prezumția nevinovăției.