Social

O mie de lei pentru un permis de conducere falsificat



Un tânăr din raionul Cahul este documentat pentru deținerea permisului de conducere moldovenesc care prezenta indici necaracteristici unui act original. Audiată, persoana a recunoscut că și-a perfectat actul evitând procedura legală cu scopul de a-l folosi în alte țări decât Republica Moldova.

Ieri, 22 iunie curent în punctul de trecere Giurgiulești-Galați pe sensul de ieșire s-a apropiat un mijloc de transport care efectua cursa Republica Moldova – Estonia. Polițiștii de frontieră efectuând controlul de frontieră și conform analizei de risc au depistat un permis de conducere care ar fi emis de către autoritatea competentă națională. Acesta a fost găsit în bagajul personal al unuia dintre călători și prezenta mai mulți indici de falsificare.

Audiat, tânărul în vârstă de 30 de ani a comunicat că documentul și l-a perfectat în anul 2014 contra unei sume de o mie de lei prin intermediul unui conațional. A recurs la această ilegalitate din cauza lipsei de timp pentru a absolvi școala auto, susține acesta.

Ca urmare, permisul de conducere a fost ridicat pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice. Cercetările continuă pentru a elucida toate circumstanțele, iar moldoveanul riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Sursa: border.gov.md