Social

Doi bărbați din Cahul au vânat ilegal un mistreț, o căprioară și o gâscă, iar acum sunt cercetați de poliție



Doi bărbați de 36 și 46 de ani din Cahul sunt cercetați de poliție pentru vânat ilegal. Aceștia au fost depistați că au vânat un mistreț, o gâscă sălbatică și o căprioară.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au documentat în detalii sesizările parvenite din partea locuitorilor satelor Manta și Pașcani, precum că în regiune se practică braconajul cinegetic și piscicol. În rezultatul acționării, conform informațiilor acumulate, au fost reținuți în flagrant doi bărbați, care reușiseră să prindă un porc mistreț, o gâscă sălbatică și să jupoaie o căprioară.

Poliția de Frontieră informează că pe malul lacului Manta a fost observată o ambarcațiune cu motor și două persoane. În timpul descărcării bunurilor din barcă într-o unitate de transport, polițiștii au intervenit în forță pentru a nu permite evadarea acestora. 

La fața locului au fost reținuți doi moldoveni cu vârste de 36 și 46 de ani, fiind legitimați ca locuitori ai raionului Cahul. La verificarea încărcăturii, polițiștii de frontieră au depistat un porc mistreț și o gâscă sălbatică, dar și un pachet cu carne, din spusele uneia din persoane ar fi de căprioară. Totodată, a fost găsită o armă de vânătoare care vizibil prezenta reconstrucție a acesteia, ceea ce este strict interzis prin lege, dar și 46 de lațuri, confecționate pentru prinderea animalelor.

În baza celor depistate, au fost anunțați și solicitată prezența în regiune a reprezentanților Inspectoratului pentru Protecția Mediului și celor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pentru documentarea cazului pe linia lor de activitate.

Cercetările în continuare sunt efectuate sub aspectul de comitere a infracțiunii de vânat ilegal.