Social

Un nou flashmob ce promovează respectarea dreptului la informație veridică și din mai multe surse a fost organizat în raionul Cantemir



Tinerii au promovat dezvoltarea gândirii critice, multiplicarea efortului tinerilor în combaterea falsurilor și consolidarea rezilienței împotriva dezinformării.
Gauga Octavian, participant la acțiune a menționat:" O știre falsă reprezintă o știre menită să manipuleze, despre lucruri neadevărate. Tinerii trebuie să se informeze, să depisteze aceste tipuri de știri și să nu se lase manipulați".
Mesajul flashmob-ului a fost la unison: Nu fiți vulnerabili la dezinformare! Nu distribuiți mesaje false! Nu permiteți ca dezinformarea să vă afecteze viețile!
Eveniment organizat în cadrul proiectului „Susținerea educației de alfabetizare mediatică pentru tineri”, implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară CDEC în cadrul Fondului pentru Cooperare Locală 2021, cu suportul financiar al Embassy of Finland in Bucharest - Ambasada Finlandei din Bucureşti.