Social

O autocisternă încărcată cu 26 tone de benzină s-a răsturnat și a derapat de pe traseuÎn seara zilei de 9 februarie angajații IGSU din sudul țării au fost solicitați să intervină pe traseul R32, în apropierea localității Balabanu, raionul Taraclia. 
Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:07 minute, iar conform datelor înregistrate, o autocisternă încărcată cu 26 tone de benzină s-a răsturnat și a derapat de pe traseu. La fața locului pentru asigurarea pazei antiincendiare au fost îndreptate două echipe de pompieri. 
Ajunși, salvatorii au stabilit, că în urma accidentului conducătorul autovehiculului nu a avut de suferit, iar în urma inversării motorina s-a scurs pe carosabil prezentând pericol de incendiu. 
Angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare a circa 40% de motorină scursă, fiind asigurată paza antiincendiară. La moment, pompierii continuă lucrări de pompare, iar după efectuarea acestora autocisterna răsturnată urmează a fi ridicată cu o automacara de mare tonaj. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept. 
În ultimele 24 de ore pompierii și salvatorii IGSU au intervenit în 31 situații de risc.