Social

Doi polițiști din Cantemir, denunțați la CNA pentru că ar fi cerut și primit mită de la un șofer. Aceștia riscă zece ani de închisoareDoi polițiști de patrulare din Cantemir au fost denunțați la DGT Sud a CNA pentru că ar fi cerut și primit mită de la un șofer aflat în trafic. Suspecții riscă zece ani de închisoare și amendă de până la 400.000 lei.

Potrivit informațiilor, oamenii legii ar fi oprit un autoturism sub pretextul că șoferul s-ar afla la volan în stare de ebrietate. Aceștia i-ar fi ridicat actele mașinii, iar pentru a nu documenta cazul și a-i restitui permisul de conducere și pașaportul tehnic, ar fi cerut și primit 200 de euro.

Procurorii au pornit o cauză penală pentru corupere pasivă. Cei doi bărbați au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și sunt cercetați în stare de libertate.

Polițiștii riscă închisoare de la cinci la zece ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 de lei şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la zece ani.

De asemenea, reprezentanții CNA anunță că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Menționăm că de la începutul acestui an, 35 de polițiști au fost reținuți de CNA și procurori, fiind bănuiți de acte de corupție.