Social

Raionul Cahul va primi peste două milioane de euro din partea Germaniei pentru aprovizionarea cu apă și canalizareRaionul Cahul va primi 2,77 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare” din partea Germaniei. Banii sunt nerambursabili și suplimentari unor sume acordate anterior de Berlin și Uniunea Europeană.

Suma va fi acordată după ce Ministerul Finanțelor și Banca de Dezvoltare a Germaniei au semnat acordul suplimentar de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul”.


Acordul în cauză este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” finanțat în baza Acordului de Finanțare şi Proiectului încheiat, la data de 1 august 2018, între Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), Republica Moldova şi Municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat țării noastre un grant în sumă de 23,5 milioane euro, suplimentat ulterior de UE cu 10,12 milioane euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 36,4 milioane euro asistență nerambursabilă, inclusiv 12,9 milioane euro contribuția Uniunii Europene.