Social

„Afacere” pe timp de pandemie: Fabricau acte false, inclusiv teste negative la Covid-19

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani au fost reținuți după ce au pus la cale o schemă cu acte false, inclusiv teste negative la Covid-19.

Polițiștii au efectuat șapte percheziţii în imobile şi automobile, de unde au ridicat teste negative la COVID-19, ştampile false ale unor instituții medicale, ale medicilor de familie, dar și ștampila unui notar din Chişinău.

De asemenea, au fost depistate şi ridicate mai multe permise, certificate românești false de pregătire profesională a conducătorului auto, tehnică de calcul, telefoane mobile, înscrisuri de mână de ciornă cu privire la persoanele care au beneficiat de acte false.

Suspecții riscă amendă de la 27 500 la 47 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 5 ani.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații „Centru” ai Inspectoratului Național de Investigație, în comun cu cei ai Inspectoratului de poliţie Centru şi procurorii Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Centru.

Menționăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.