Social

Universitatea din Cahul va preda antreprenoriatul în IT



În anul de învățămînt 2021-2022, cu suportul proiectului TEKWILL, în patru universități din Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul, care predau tehnologii informaționale (IT) sau domeniile conexe, va fi predat antreprenoriatul – una dintre direcțiile de investiții ale proiectului, cu suportul partenerilor de dezvoltare ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Suedia. „Considerăm că promovarea culturii antreprenoriatului în țara noastră poate genera rezultate pozitive, dacă este corelată cu educarea tinerilor și dezvoltarea competențelor conexe. 

Integrarea unui curs dedicat în domeniu este mai mult decît o necesitate pentru viitorii specialiști, așa cum universitățile din Moldova se confruntă cu diverse provocări legate de schimbare sau performanță. Ne dorim ca studenții să învețe mai multe despre antreprenoriat, să aducem schimbare de viziuni, cunoștințe și abilități, pentru susținea dezvoltării unei economii digitale”, a explicat Ana Chirița, directorul proiectului TEKWILL. 

Din luna octombrie a acestui an, 40 de studenți vor beneficia de cunoștințe și ghidaj antreprenorial în cadrul proiectului. Cursul este implementat cu scopul de a fi integrat în programul educațional de bază și certificat în diploma de licență, transmite moldpres.md. 

Proiectul pilot va fi implementat în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). „Startup Academy”, parte a programului Startup Moldova, este o inițiativă educațională dedicată actualilor și potențialilor antreprenori, care este dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, cu suportul USAID și a Suediei. Obiectivul de bază al Proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, precum și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățămînt superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.