Social

Risc unui incendiu de proporții la o întreprindere de producere a uleiului din municipiul CahulÎn seara zilei de 11 februarie pompierii din sudul țării au prevenit riscul unui incendiu de proporții la o întreprindere de producere a uleiului din municipiul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:50. 
Potrivit informațiilor recepționate, în urma supraîncălzirii semințelor de floarea soarelui s-a produs procesul de mocnire într-un rezervor de păstrare. Imediat la fața locului au fost îndreptate 7 autospeciale de intervenție. 
Ajunși, echipele de salvatori și pompieri au stabilit că procesul de mocnire a afectat semințele de floarea soarelui într-un rezervor cu volum de 7000 m3 cu înălțime circa 30 m. În vederea prevenirii riscului de producere a incendiului, pompierii au efectuat lucrările de răcire a rezervorului de păstrare, precum și în comun cu angajații agentului economic au evacuat 4500 m3 a produsului afectat din interiorul rezervorului. Procesul de mocnire a fost localizat către ora 22:32. 
Potrivit IGSU, în urma intervenției circa 6000 m3 de produsul depozitat a fost afectat în urma procesului de mocnire. Datorită intervenției operative a pompierilor au fost evitat riscul de producere a unui incendiu. 
La moment, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru asigurarea securității antiincendiare și lichidarea consecințelor incidentului produs. Сauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.