Social

Primăria or. Cantemir, în parteneriat cu AO ”AEER”, AO ”Tinerii pentru EcoPlastic” și AO ”CIDE”, vă invită să participați la activitatea ecologică „CĂPĂCELE VESELE”!


Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului sprijinit de UE „Consolidarea capacităților locale pentru implementarea strategiei pentru energia durabilă în or. Cantemir (CCLISED)”

CUM PUTEȚI PARTICIPA?
În perioada 1 martie – 15 mai 2021 va fi organizată colectarea capacelor de plastic, iar ulterior acestea vor fi reciclate.
Adunați capacele acasă (într-o pungă, de ex.) și apoi aduceți-le apoi la școală în perioada 10-15 mai și depozitați-le în boxa special amenajată în clasa voastră. Concursul se va desfășura între clase.
CAPACELE trebuie să fie curate, fără urme de mâncare, grăsime sau murdărie. Pot fi colectate toate tipurile de capace de la apă, suc sau alte băuturi.
IMPORTANT să fie capace de plastic!
La finalul activității ecologice „CĂPĂCELE VESELE” vor fi desemnați cea mai activă clasă care va primi cadouri de la proiectul UE.
Fiecare căpăcel colectat separat însemnă mai puțin deșeu în natură,
salvează viețile animalelor și plantelor.
ÎMPREUNĂ CONTRIBUIM LA UN MEDIU CURAT!
_______________________________________________________________________
AO Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Consolidarea capacităților locale pentru implementarea strategiei pentru energia durabilă în or. Cantemir (CCLISED)”, în parteneriat cu Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.