Social

Cantemir. O minoră în vârstă de 13 ani a primit intoxicație cu gaze după o explozie a unei coloane alimentată cu gaze naturale


 Potrivit IGSU cazul a avut loc în dimineața zilei de 23 noiembrie în localitatea Lărguța, raionul Cantemir. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:40. La fața locului a fost trimis un echipaj medical care a constatat că cel mai probabil fata s-a intoxicat cu gaze toxice emanate în urma funcționării în baie a unei instalații alimentate cu gaze naturale. 


Minora a primit îngrijiri la fața locului și a fost transportată la spitalul raional din Cantemir pentru tratament. La moment starea acesteia este stabilă. Incendiul în locuință nu s-a produs. Cazul este cercetat de specialiști. 

În contextul celor întâmplate Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația să respecte cu strictețe regulile de utilizare a instalațiilor alimentate cu gaze și să nu exploateze utilaje neverificate. În cazul în care acestea au defecțiuni este contraindicată utilizarea pentru evitarea intoxicațiilor și a incendiilor.