Social

Un băiat de 14 ani,s-a înecat într-un bazin acvatic din raionul Ștefan Vodă

În dimineața zilei de 17 iunie scafandrierii Detașamentului regional căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău au recuperat cadavrul unui băiat în vârstă de 14 ani, care s-a înecat într-un bazin acvatic din apropierea localității Volintiri, raionul Ștefan Vodă. Potrivit primelor informații băiatul a intrat în apă în după amiaza zilei de ieri în comun cu un alt minor de aceiași vârstă. 

După o scurtă perioadă băiatul s-a înecat, iar, prietenul acestuia a mers speriat în localitate după ajutor. Pe parcursul serii de 16 iunie minorul a fost căutat de două echipe de salvatori, însă fără rezultat. În dimineața zilei de 17 iunie lucrările subacvatice au fost reluate, iar scafandrii IGSU au reușit recuperarea acestuia la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal. Cazul este cercetat de organele de drept. 

În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndemnă repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate, care nu sunt destinate agrementului. Mai mult, mersul în grup a copiilor la lac fără supravegherea maturilor poate duce la urmări tragice. Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 16 oameni, inclusiv 2 minori.