Social

Angajații unei vinării din Cantemir vor fi testați la COVID, după ce a fost confirmat un caz pozitiv


Angajații fabricii de vin a companiei „Imperial Vin” din comuna Pleșeni,Cantemir, urmează a fi testați la noul coronavirus la sfârșitul săptămânii, după ce vineri, 12 iunie, un lucrător a fost diagnosticat cu Covid-19. Despre aceast fapt ne-a comunicat primarul satului Peleșeni Oleg Boboc, făcând referire la discuțiile pe care le-a purtat cu administrația întreprinderii.
Primarul a aflat astăzi că vineri, 12 iunie, un angajat a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Nu se cunoaște în care circumstanțe a fost contaminat acesta, întrucât la fabrică activează locuitori din satele din apropiere, a precizat Oleg Boboc.
În prezent, fabrica activează în regim normal, deși miercuri, 16 iunie, zece angajați suspecți au fost testați. Deocamdată nu se cunosc rezultatele testelor de laborator.
Primarul comunei ne-a spus că cel mai probabil toți lucrătorii vor fi testați vineri, din contul întreprinderii, iar până atunci, fabrica va activa în continuare. Ulterior, administrația făbricii urmează să decidă dacă întreprinderea va fi închisă în carantină.
Directorul executiv al fabricii, Vasile Casian a menționat că: „există suspiciuni că un angajat este infectat, iar asta nu înseamnă că din pricina unui caz trebuie închisă întreprinderea unde activează 300 de muncitori”.
Până în prezent, în raionul Cantemir, 43 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. Doi pacienți au decedat, iar alți 20 au fost tratați. Sub supravegherea medicilor se află 269 de persoane.