Social

Doi tineri au fost reținuți de poliție fiind suspectați de comiterea furturilor din mai multe locuințe din raionul Ștefan Vodă.


Membrii unei grupări infracționale, specializată în furturi din locuințe pe teritoriul raionului Ştefan Vodă, au fost identificați și reținuți de polițiști. Este vorba despre doi tineri, cu vârstele de 17 și 20 de ani, originari din același raion, anterior judecați pentru infracţiuni similare.


În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații Centru a Inspectoratului Național de Investigație al IGP, în comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Ştefan Vodă al IGP, s-a stabilit că pe parcursul acestui an membrii grupării au săvârșit o serie de furturi pe teritoriul raionului Ştefan Vodă.


Potrivit cercetărilor polițienești, suspecții pătrundeau prin efracţia geamurilor în locuințele victimelor pe timp de noapte de unde sustrăgeau bunuri materiale de diferite categorii, carduri bancare şi mijloace băneşti.

Actualmente, bănuiții sunt cercetați penal în baza elementelor infracţiunii prevăzute de art. 186 alin. 2 Cod Penal al Republicii Moldova.Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, aceştia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 4 ani.


În prezent se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii dacă suspecții au comis și alte infracțiuni.