Social

Vizită la șantierul de construcție a Parcului Industrial Cahul


Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud au efectuat, recent, o vizită la șantierul de construcție a Parcului Industrial Cahul. Vizita a fost efectuată cu scopul de a evalua progresul realizat în implementarea proiectului și stadiul de realizare a lucrărilor de construcție. La moment, antreprenorul general execută lucrări de amenajare a teritoriului și de pavare a trotuarelor. 

Proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională" este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). 

Valoarea totală a proiectului constituie 20 861 690 lei, dintre care 861.690 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul. În perioada anilor 2018 și 2019, pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului dat, au fost alocați din FNDR 6,0 milioane lei. Iar în anul 2020, pentru finalizarea lucrărilor, au fost alocați din bugetul de stat încă 13,6 milioane lei.

Sursa: Adrsud