Social

Când ar putea fi redeschise grădiniţele în R. Moldova şi în ce condiţii


Pentru luarea deciziei de a se redeschide grădiniţele „criteriul de bază numărul unu şi numărul doi şi numărul trei va fi situaţia epidemiologică şi parametrii epidemiologici care o caracterizaeză”. „Mă refer la numărul total de cazuri înregistrate, numărul de cazuri grave, numărul de cazuri de deces, indicatorii de incidenţă, mortalitate şi fatalitate”, a declarat şeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferinţe de presă.
Nicolae Furtună, a menţionat că autoritatea naţională competentă, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în colaborare cu organele administraţiei publice locale, în calitate de fondatori ai acestor unităţi, vor lua decizia finală cu privire la redeschiderea unităţilor de educaţie timpurie doar după ce va fi asigurată dotarea intergrală a unităţilor de educaţie timpurie cu necesarul pentru buna funcţionare a acestora şi pentru a exclude riscul de a transforma aceste instituţii în platforme de infectare, scrie IPN.

„Mă refer la aspectele legate de fluxuri de triaj, termometrie, asigurarea personalului cu măşti, mănuşi, biovcide şi alte condiţii stric necesare pentru buna funcţionare a lor. Copiii care vor fi admişi conform priorităţilor, este sarcina Ministerul Educaţiei”, a adăugat şeful ANSP.