Social

Percheziții la Cahul: Polițiștii au ridicat arme și muniții



Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI au efectuat percheziții domiciliare în raionul Cahul la două persoane de 35 și 57 de ani, suspectate că ar deține ilegal arme, precum și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj în zona de sud a țării.

În urma acțiunilor întreprinse la domiciliile celor doi bărbați, polițiștii au depistat și ridicat un pistol de semnalizare de model EKOL SPECIAL 99, calibrul 9 mm (numărul și seria de pe pistol fiind deteriorate) și 14 cartușe de calibrul 9 mm pentru pistolul depistat, o armă de model necunoscut în stare dezasamblată cu amortizor de sunet (numărul și seria de pe armă fiind șterse) și muniții de diferite tipuri și calibru, toate deținute ilegal și fără careva acte permisive.

Totodată au fost depistate încălcări la deținerea și păstrarea armelor de vânătoare deținute legal.

Preliminar, munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă.

Bunurile au fost ridicate ți transmise spre efectuarea expertizei balistice și traseologice pentru a stabili dacă acestea au fost folosite și în comiterea altor infracțiuni.

Polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru stabilirea circumstanțelor în care armele au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora, precum și a altor persoane implicate.

Conform legislației în vigoare bărbații riscă închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei.