Social

Proiect, în valoare de 550000 de euro oferiți de Uniunea Europeană, va fi implementate la Cahul


Uniunea Europeană oferă 550000 de euro pentru crearea și modernizarea infrastructurii pentru a atrage investiții în regiunile Cahul și Ungheni. La Cahul va fi construită o piață agroalimentară regională, iar centrul local de dezvoltare a afacerilor din satul Crihana Veche va beneficia, de asemenea, de lucrări de amenajare și de îmbunătățire a accesului rutier.


Fiecare dintre inițiative va beneficia de suport financiar prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

„Importanța atragerii de noi companii în regiuni se extinde dincolo de câștigurile economice și financiare imediate - deoarece noile companii contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor și la reducerea ratei șomajului. În același timp, autoritățile publice locale din regiunea Ungheni și Cahul vor beneficia de creșterea veniturilor locale, care vor fi utilizate pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor locale”, a menționat Daniela Gasparikova, Reprezentanta rezidentă a PNUD Moldova.

Inițiativele au fost selectate printr-o competiție deschisă și urmăresc să contribuie la mobilizarea de noi investiții, sprijinirea start-up-urilor, crearea de locuri de muncă și promovarea tehnologiilor inovatoare prin atragerea de afaceri competitive la nivel local. Aceasta depinde de existența unei infrastructuri publice viabile precum accesul la sistemele de alimentare cu apă, canalizare, electricitate, gaze naturale, rețele rutiere etc.