Social

Locuitorii municipiului Cahul vor putea beneficia de serviciile prestate de primărie la un singur punct de acces



 Începând cu 23 august, locuitorii municipiului Cahul vor putea beneficia de serviciile prestate de primărie la un singur punct de acces. Ghișeul Unic Cahul, localizat la parterul primăriei, va presta pentru început 17 servicii publice, cu posibilitate de extindere ulterioară și va îmbunătăți accesul la informații și la consolidarea transparenței și responsabilității autorităților publice locale. 



„Inaugurarea acestui Ghișeu Unic simbolizează nu doar modernizarea proceselor administrative, ci și angajamentul autorităților locale de a furniza servicii administrative eficiente locuitorilor municipiului Cahul. Această inițiativă se înscrie în eforturile noastre comune de a îmbunătăți calitatea vieții pentru locuitorii municipiului și de a crea un mediu mai prietenos pentru antreprenori și investitori”, a menționat Valeria Ieșeanu, Specialistă planificare și dezvoltare parteneriate, PNUD Moldova.



Lucrările de amenajare, precum și asistența tehnică privind funcționarea Ghișeului Unic au fost asigurate de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, valoarea totală a proiectului fiind de peste 156.900 euro, inclusiv contribuția primăriei.