Social

Un minor din Cahul a primit arsuri după ce s-a apropiat de un aragaz aflat în funcțiuneUn minor în vârstă de 11 ani a primit arsuri după ce hainele acestuia s-au aprins în momentul în care s-a apropiat de un aragaz aflat în funcțiune. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 11 mai în localitatea Colibaș, raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fot recepționat la ora 08:54. Potrivit informațiilor înregistrate, din imprudență băiatul s-a apropiat de aragazul conectat la gaze naturale, astfel hainele acestuia au luat foc. 
Tatăl acestuia care se afla în apropiere a reacționat imediat pentru a stinge îmbrăcămintea copilului. La fața locului a fost alertat un echipaj de medici care au acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior au transportat băiatul la spitalul raional. În urma incidentului minorul a primit arsuri termice pe circa 13-15% din suprafața corpului. La moment starea acestuia este satisfăcătoare. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță în timpul utilizării aragazelor, dar și altor instalații alimentate cu gaze naturale. Mai mult, întru evitarea situațiilor de risc, specialiștii recomandă monitorizarea strictă a copiilor, evitând accesul acestora la sursele de ardere. În cazuri excepționale, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat Serviciul de urgență 112.