Social

Doi bărbați din sudul țării au organizat intrarea ilegală pe teritoriul R. Moldova pentru trei cetățeni ucraineniPolițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au documentat pretinsele acțiuni ilegale ale doi bărbați din sudul țării, care în scopul obținerii unui folos financiar au organizat intrarea ilegală pe teritoriul R. Moldova pentru trei cetățeni ucraineni. Potrivit Poliției de Frontieră, organizatorii ar fi primit de la victime în total suma de 7 000 dolari.

Conform materialelor acumulate în cadrul unei cauze penale, fiecare din membrii grupului avea rolul său determinat în comiterea infracțiunii, de la preluarea și cazarea cetățenilor ucraineni, până la transportarea cu scopul părăsirii teritoriului R. Moldova.

„Ca urmare au fost realizate percheziții la domiciliile organizatorilor de unde s-au ridicat mijlocul de transport, utilizat în transportarea cetățenilor ucraineni, și alte obiecte ce ar servi ca probe în cadrul cauzei penale. Unul din membrii grupului criminal a fost reținut pentru 72 de ore”, anunță Poliția de Frontieră.


În continuare sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acțiunea ilegală, mai anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.