Social

Trei străini, depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei moldo-româneTrei cetățeni turci au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să traverseze ilegal frontiera de stat, din Republica Moldova în România. Pentru reținerea persoanei care i-a ajutat să ajungă la frontieră, au fost organizate filtre de control împreună cu colegii de la INSP.

Astăzi, 14 februarie 2023, în jurul orei 01:30, aflată în misiune de serviciu în zona de responsabilitate, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Stoianovca a observat pe traseul R34 un mijloc de transport care a oprit în trafic. Din autovehicul au coborât trei bărbați, având cu ei valize și rucsacuri în spate, ulterior, în pas grăbit au pornit spre linia frontierei de stat. În baza celor observate, patrula Poliției de Frontieră a intervenit la fața locului, unde a fost stabilită prezența a trei cetățeni ai Republicii Turcia, cu vârste de 24, 28 și 38 de ani. Intențiile străinilor au fost confirmate, ultimii intenționau să ajungă în România, trecând ilegal frontiera de stat.

Deoarece mijlocul de transport a părăsit locul faptei, deplasându-se spre orașul Cantemir, au fost informate sectoarele de frontieră adiacente, dar și colegii de la INSP. În rezultat, în raionul Leova a fost depistat autoturismul, care era folosit în oferirea serviciilor de taxi. Șoferul a fost legitimat ca cetățean moldovean de 32 de ani.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvârșiri infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Conform procedurilor legale și după competență, străinii vor fi transmiși la Biroul Migrație și Azil al MAI.

Notă: Pe parcursul efectuării acțiunilor de investigație și urmărire penală, toate persoanele se prezumă a fi nevinovate, până când vinovăția acestora nu va fi demonstrată în modul stabilit de legislația în vigoare.