Social

Escrocherie dirijată din penitenciar ce a fost destructurată de ofițerii Direcție investigații „Sud” în comun cu angajații IP Cahul

Un grup infracțional specializat în comiterea escrocheriilor, cu roluri bine determinate, condus de un învinuit dintr-un  Penitenciar din țară, a fost destructurat de ofițerii Direcție investigații „Sud” a  INI,  în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Cahul, sub conducerea Procuraturii Cahul.  

Deținutul de 30 de ani este condamnat la 12 ani de închisoare pentru  infracțiuni legate de droguri, tâlhării, furturi și escrocherii.

 

În speță, învinuitul găsea victimele pe rețelele de socializare și, sub pretextul că are nevoie urgentă de bani pentru operația copilului de 12 ani, estorca sume de bani, iar doi complici, sora și cumnatul acestuia, aflați la libertate aveau rolul de a primi banii.

 

Schema a fost deconspirată după ce o femeie de 37 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a însușit de la ea 7000 de euro, sub pretextul că fiica lui ar avea  nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă. Banii au fost  transmiși în tranșe complicilor deținutului.

 

Gruparea a fost documentată timp de cinci luni.

 

Recent, oamenii legii au  efectuat mai multe percheziții în Penitenciar și la domiciliile complicilor aflați la libertate, unde au depistat și ridicat telefoanele mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte ce demonstrează implicarea acestora la săvârșirea infracțiunii. 

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform  legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 1 la 5 ani.