Social

Cine și ce poartă? Etniile din Moldova își etalează garderoba

 

De sărbători, moldovenii alături de găgăuzi, bulgari, romi și evrei și-au prezentat costumele naționale în cadrul emisiunii de pe Youtube, REACT SHOW, realizat de Six Points Media.

În noul episod, țara noastră a fost reprezentată de interpreta Stela Boțan, care a ales un port specific regiunii de sud a țării, de unde artista este originară.

Tot în sudul țării, alături de moldoveni trăiesc cot la cot, în vecinătate găgăuzii. Aceștia au venit cu portul lor popular și l-au adaptat țării noastre, au împrumutat și elemente moldovenești.

Portul romilor a fost prezentat de interpreta Liubovi Bucur, care a povestit detalii curioase despre hainele tradiționale a etnii sale. Artista a explicat de ce femeile  poartă fuste lungi și colorate. La fel, Liubovi Bucur spune că și admirația romilor pentru accesoriile de aur au o conotație istorică.

În cadrul emisiunii REACT SHOW,  realizăm o serie de 5 episoade dedicate etniilor din R. Moldova. Oamenii își dau întâlnire în fața camerelor, unde pun în discuție diverse subiecte reprezentative etniilor sale, și anume, portul popular, bucatele tradiționale, limbile vorbite și cântecele folclorice. Fiecare este format din 3 blocuri: Impresii și reacții, discuții la subiect, concluzii. Fiecare erou vorbește despre cultura și tradiția minorității etnice pe care o reprezintă, stabilind astfel un dialog intercultural.