Social

Concursul ”Miss Cantemir” ediția 2022



Ediția curentă a Concursului Miss Cantemir 2022, organizat de către Consiliul Raional, Serviciul Cultură și Turism Cantemir și Casa raională de cultură „Nicolae Sulac” din Cantemir, a impresionat nu numai prin prestația demnă de toată lauda a celor 8 concurente, dar și prin interesul sporit al spectatorilor, care au aplaudat frenetic evoluarea spectaculoasă a participantelor.




Este de menționat chiar din start aportul considerabil la organizarea Concursului a dnei Parascovia Rusu, metodist superior la Casa raională de cultură „N.Sulac” din Cantemir, care an de an depune mult suflet și dăruire de sine pentru buna desfășurare a celui mai prestigios și mai apreciat de către publicul spectator eveniment cultural-artistic, care are un scop nobil – cel de a scoate din anonimat noi talente, noi performanțe, de cultivare a celor mai rafinate calități ale tinerilor, de perpetuare a tradițiilor noastre populare.

Fiecare din cele 8 tinere- Ina Jitaruc, Bucicova Anastasia, Andriana Beșleagă, Anastasia Neagu, Dumitrița Căldare, Emilia Movilă, Anastasia Beșleagă, Marina Doina – din Cantemir, Ciobalaccia, Baimaclia, Pleșeni și Cociulia – s-a impus prin talent, ingeniozitate, originalitate, susținând cu brio toate cele 5 probe ale concursului – Defilarea; Proba artistică; Coregrafia; Tradiții și obiceiuri populare; Proba suporterilor. Moderatorii evenimentului – Ion Roșu, directorul Casei raionale de cultură „N.Sulac” din Cantemir și Nini Pascalini, din municipiul Moinești, Bacău, cu care se înfrățește de ani buni orașul Cantemir, au reușit să “condimenteze” Concursul cu multe momente vesele, surpinzătoare, care au trezit rumoare în sala arhiplină a Casei raionale de cultură. De menționat și evoluarea artistică impecabilă în pauze a interpreților Albina Bagrin, Dumitru Cozlov, Ion Roșu, Ana-Alina Muncilă din Moinești, Dumitru Dorogoi din Cahul, a ansamblurilor “Mocăncuța” din Cociulia și “Opincuța” de la Casa raională de cultură.


Rând pe rând, cele 8 concurente au demonstrat că avem tineri talentați, demni de a continua bunele tradiții ale neamului, în deosebi – continuitatea tradițiilor și obiceiurilor populare, astfel, încât juriul condus de președintele raionului, Anatoli Ichim, a analizat riguros evoluarea fiecărei concurente, pentru a desemna-o, în final, pe cea mai bună. S-a decis în unanimitate că Miss-Cantemir 2022 este Andriana Beșleagă, elevă în cl.XII a LT “D.Cantemir” din Cantemir, căreia președintele juriului, președintele raionului, Anatoli Ichim i-a și înmânat Diploma de merit, un cadou și coronița de Miss-Cantemir, adresându-i sincere felicitări. Juriul a decis, de asemenea, să înmâneze diplome, cadouri și premii speciale tuturor concurentelor, dar și organizatorilor evenimentului, grație oamenilor cu suflet mare, care au sponsorizat concursul frumuseții, eleganței, inteligenței și tinereții, cărora dl președinte le-a adresat sincere mulțumiri.

În finalul evenimentului, spectatorii doritori de cântec și dans s-au prins într-o horă, care a consemnat finalul acestui show concurs devenit tradițional și așteptat atât de mult de publicul cantemirean.

Text și imagini: Ion Domenco