Social

Gata cu restricțiile; Toate documentele vor fi perfectate de ASP în regim obișnuitAgenția Servicii Publice anunță că, începând cu ziua de astăzi, 04 noiembrie 2022, toți cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta actele pe suport de policarbonat (buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare) fără restricții, la toate termenele și fără a prezenta documente confirmative, în cazul în care solicitantul comandă documente în regim de urgență.

Persoanele cărora li s-au înmânat documente provizorii în locul actelor pe suport de policarbonat vor fi contactate pe parcursul lunii noiembrie 2022 de către reprezentanții ASP și vor fi invitate la sediile ASP pentru a li se înmâna documentele mecanolizibile.

Pentru a perfecta un document, Vă puteți programa prin intermediul:Paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md;
Centrelor multifuncționale (telefonic);
Call-centrului (14909).

ASP reamintește că în perioada septembrie-octombrie 2022, Agenția Servicii Publice a migrat către alt sistem de personalizare a datelor, trecând la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor mecanolizibile pe suport de policarbonat, cu un grad sporit de securitate. Majoritatea țărilor europene au trecut deja la această tehnologie, inclusiv şi vecinii noştri din Ucraina.