Social

Poliția a reținut doi suspecți în cazul omorului din satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești

 

Doi tineri de 22 și 24 de ani, suspectați că ar fi omorât un bărbat din localitatea Sărata Galbenă, acum o săptămână, au fost reținuți. Victima, un bărbat de 42 de ani, a fost depistat mort în propria casă la 16 decembrie de către un vecin, care a alertat Poliția din Hîncești. Cadavrul avea semne de moarte violentă  (plăgi de cuțit în regiunea gâtului).

 

În cadrul acțiunilor primare întreprinse la fața locului, s-a stabilit că victima la data de 2 decembrie ar fi fost internată într-o instituție medicală, iar la 13 decembrie a părăsit instituția fără acordul medicilor.

  

La 16 decembrie, bărbatul a fost depistat decedat în propria locuință  de  către vecinul său.

  

Pentru stabilirea circumstanţelor cazului, a fost creat un grup de lucru, format din ofițeri  de investigații ai Direcției Investigații Criminale, Direcției Investigații Centru, Direcției Analiză a Informațiilor  a INI și  polițiștii de la  Hîncești.  De asemenea, a fost iniţiată o cauză penală pentru omor.

  

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, polițiștii au stabilit și reținut doi suspecți, ambii locuitori ai satului Sărata Galbenă, raionul Hîncești.

  

Aceștia aflându-se la victimă acasă, cu scopul de a obține  surse financiare, în urma unei neînțelegeri, iscate pe fundalul consumului de alcool, unul dintre bănuiți, i-ar fi aplicat bărbatului o plagă și împunsături de cuțit în regiunea gâtului. Ulterior,  au deposedat victima de inelul pe care-l avea pe deget, i-au aruncat telefonul mobil în foc, iar bănuitul care ar fi comis crima, și-a aruncat și pantalonii în foc, având pe ei pete de sânge, astfel intenționând să ascundă urmele infracțiunii.

  

Urmare a unui complex de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, s-a constatat că unul dintre  bănuiți, a fost eliberat recent,  din Penitenciarul nr. 4 Cricova, fiind  judecat pentru furturi, pricinuirea intenționată a leziunilor corporale și huliganism grav.

  

Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 10 la 15 ani.