Social

Un bărbat din r.Cahul reținut pentru comiterea omorului unui consătean

Un bărbat de 62 ani, locuitor a s. Crihana Veche raionului Cahul, a fost reținut ieri, 17 august, fiind suspectat de omorul unui consătean, de 80 de ani. Suspectul este reţinut pentru 72 de ore.

 

Astfel, la 14 august 2021 la IP Cahul a parvenit înștiințare de la o rudă a victimei, precum că a depistat cadavrul acestuia în propria locuință cu diferite echimoze pe corp, și multiple urme de sînge.

 

Deplasându-se la fața locului, forțele de ordine au depistat cadavrul unui bărbat de 80 de ani, cu semne de moarte violentă. În urma examinării de către medicul legist s-au stabilit preventiv lovituri cu un obiect contondent dur în regiunea frontal-laterală a craniului, fracturi, hematom intern, etc.

 

Ca urmare a  investigațiilor efectuate de către angajații a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Cahul, sub conducerea Procuraturii Cahul, s-a stabilit că în seara zilei de 13 august 2021, suspectul a venit în vizită la victimă. Între ei s-a iscat  o ceartă şi, la un moment dat, lucrurile au degenerat, ajungându-se la crimă.

 

Suspectul i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un par peste corp, apoi a luat un scaun și l-a lovit peste cap. Ca urmare a loviturilor primite, bărbatul în vârstă de 80 de ani a decedat.

 

De menționat, ca bărbatul suspectat de comiterea omorului, are antecedente penale, a mai fost condamnat  de mai multe ori pentru infracțiuni grave (art.204 şi 206 a Codului Penal a RSSM-redacția an. 1961 ”opunerea de rezistență colaboratorului de miliție şi amenințarea şi violența asupra unei persoane oficiale”, huliganism agravant, etc).

 

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor” se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

 

La moment polițiștii întreprind măsuri pentru întărirea bazei probatorii și aplicarea măsurii de arest pe 30 de zile.