Social

Un bărbat de 57 de ani din Cantemir cu arsuri de 85% de pe suprafața corpului, transportat cu un elicopter SMURD la Chișinău

Un bărbat de 57 de ani din raionul Cantemir a fost adus, ieri-seară, de urgență la Chișină a suportat arsuri de gradul II -III pe circa 85% din suprafața corpului care le-a primit în urma exploziei unei butelii de gaz.

Operațiunea de salvare a fost efectuată marți, aproape de ora 18.00, de către un elicopt cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI din România cu un echipaj SMURD de la bord. 

Victima a ajuns în scurt timp pe calea aerului la Chișinău, fără să suporte complicații. La aterizarea elicopterului din România, pacientul a fost preluat de o echipă de medici de stadionul Dinamo și transportat pentru îngrijiri la Centrul de Combustie al Spitalului Clinic Traumatologie şi Ortopedie din mun. Chişinău. 

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceasta este a noua in aero-medicală a SMURD din România realizată de la începutul anului curent pentru cetăț Republicii Moldova.