Social

Î.M. „Apa Canal Cantemir” este mai pregătită pentru a îmbunătăți serviciul de alimentare cu apă și de colectare a apelor uzate în orașul Cantemir




În cadrul proiectului Dezvoltarea Zonelor Rurale din Republica Moldova (DevRAM): Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă și sanitație în zonele rurale prin evacuarea în siguranță a apelor uzate ȋn orașul Cantemir, cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare are loc construcția noului sistem de canalizare în orașul Cantemir.
La moment în or. Cantemir sunt instalate aproximativ 20 de km de conducte de canalizare care necesită inspecții regulate și corespunzătoare.
Întreținerea, funcționarea și extinderea acestor rețele sunt de o importanță primordială pentru dezvoltarea Cantemirului.
În acest context, un buldoexcavator JCB 4CX Sitemaster în valoare de 90.000 de euro a fost transmis întreprinderii municipale „Apa Canal Cantemir”.
Evenimentul de transmitere a buldoexcavatorului a avut loc cu participarea reprezentanților Delegației Uniunii Europene, Agenției Austriece pentru Dezvoltare și administrației publice locale din Cantemir.