Social

Conațional în vârstă de 42 de ani, originar din orașul Cantemir intenționa să treacă frontiera cu muniție și cu un obiect de cultÎn punctul de trecere Cahul a fost depistat un cetățean moldovean care intenționa să treacă frontiera cu muniție și cu un obiect de cult, asupra căruia există suspiciuni ca fiind de valoare culturală. Conațional în vârstă de 42 de ani, originar din orașul Cantemir, riscă o documentare penală.

Ieri, 25 august, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul, în calitate de pasager al unui microbuz de pe ruta Moldova - Austria. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră l-au supus unui control mai amănunțit alături de alți pasageri.

Ca urmare, asupra persoanei vizate au fost depistate 100 cartușe de calibru 6,35 G.F.L., înfășurate cu bandă adezivă și ascunse în buzunarul de la pantaloni, iar în geanta personală au mai fost depistate două binocluri, o carte veche religioasă și un carnet cu inscripții despre tablouri de artă și cărți religioase.

La audiere, bărbatul a declarat că munițiile nu-i aparțin, le-ar fi luat de la o persoană în Chișinău pentru a le transmite alteia când va ajunge la destinație. Cât despre cartea religioasă a precizat că este rămasă ca moștenire de la tatăl său.

În cauză, ofițerii de investigații ai Direcției regionale Sud au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a incidentului, cartușele au fost ridicate și vor fi supuse expertizei balistice, la fel și obiectul de cult urmează a fi evaluat.