Social

La Cahul a fost dat în exploatare un bloc locativ destinat familiilor cu mulți copiiÎn municipiul Cahul a fost dat în exploatare un bloc locativ destinat familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari și persoanelor cu dizabilități, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cele 32 de locuințe sociale au fost construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Valoarea proiectului este de 920 mii de euro. 64 la sută din sumă a fost oferită de BDCE, iar 36 la sută a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale. Locuințele sunt finisate ”la cheie”, fiind dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat, scrie sursa citată.

La eveniment a fost prezent și ministrul de resort, Ion Perju, care a înmânat cheile de la apartamente primilor locatari. 

„Este îmbucurător faptul că administrația publică locală se preocupă de asigurarea cu locuințe a localnicilor, iar eforturile comune generează succese. Prin implementarea proiectului de construcție a locuințelor sociale, contribuim la realizarea visurilor familiilor cu mulți copii, tinerilor specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanelor cu nevoi speciale, care își doresc o locuință. Exprimăm recunoștința partenerilor externi, experților Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care au apreciat progresele obținute și au dispus de a continua colaborarea. În anul curent urmează să fie finalizate alte 121 de apartamente - 72 la Rezina și alte 49 la Cimișlia”, a menționat ministrul.

În perioada 2014 – 2020, în Republica Moldova au fost date în exploatare 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Apartamentele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă țării noastre un împrumut de 13,4 milioane de euro, pentru o perioadă de 20 de ani și o perioadă de
grație de cinci ani.