Social

Exercițiu: Peste 100 de pompieri din sudul țării, ridicați pe alertă; Au scos oameni de sub dărâmături și din fântână

Noapte trecută peste 100 de salvatori și pompieri din cadrul Direcțiilor situații excepționale Cahul, Căușeni și UTA Găgăuzia au participat într-un exercițiu de amploare desfășurat în apropiere de localitatea Balabanu, raionul Taraclia. Scopul aplicațiilor organizate de conducerea IGSU este de a verifica nivelul de pregătire a efectivului, dar și a tehnicii din dotare, pentru lichidarea consecințelor situațiilor de urgență pe teritoriul țări, dar și punerea în aplicare practică a instrucțiunilor privind antrenarea forțelor și mijloacelor Inspectoratului la intervenții în situații excepționale.

Exercițiul de teren a început cu ridicarea pe alertă a efectivului subdiviziunilor din sudul țări și detașarea acestuia în localitatea Balaban unde a fost construită o tabără de câmp. Marșul tehnicii de intervenție a ajuns pe un câmp din apropierea localității și s-au instalat pentru a fi gata de misiune. Potrivit scenariului mai multe situații excepționale urma să fie lichidate de salvatori.

Angajații IGSU din sudul țării au avut misiunea de stinge incendii, a salva persoane de sub dărâmături, a scoate oameni din fântână, a efectua lucrări la înălțime, scufundări acvatice, dar și a evacua autovehicule care în urma accidentelor de circulație au căzut în bazinul acvatic din apropierea localității.



Salvatorii au lucrat contra cronometru întreaga noapte fiind supuși celor mai dificile misiuni. Aceștia au descarcerat victime, au salvat persoane, au acordat primul ajutor, iar la final au fost evaluați pentru intervenție.


Obiectivele exercițiului sunt de a perfecționa capacitățile de intervenție și luare a deciziilor în teren, dar și a asigura pe viitor misiuni operative de cea mai înaltă calitate.