Social

Căminul Nr.3 al Universității de Stat B.P. Hașdeu din Cahul va fi total reparat cu suportul României




România va finanța, în baza unui proiect, reparația capitală a căminului nr. 3 a Universității de Stat B.P. Hașdeu din or. Cahul. Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul, a primit asigurări de la autoritățile române privind realizarea proiectului, în cadrul unei vizite la București. Suma care va fi alocată este estimată la 2 mln euro.

Scopul vizitei la București a lui Nicolae Dandiș a fost de a examina statutul unor demersuri și memorandumuri privind reparația capitală a căminului nr. 3 a Universității din Cahul, analizând care sunt opțiunile ca proiectul să fie realizat și primind asigurări din partea statului român că acest proiect va fi finanțat, scrie ziuadeazi.md.

S-a discutat despre unele programe care sunt anunțate, despre finanțare prin unele instituții ale statului român, investiții directe sau prin proiecte pe domeniul educațional-cultural. Necesitatea de a modifica cadrul legal din România, discutând cu mai mulți deputați, senatori, cărora N. Dandiș le-a declarat cum vede el niște acte normative care ar facilita relațiile bilaterale, inclusiv pentru orașele înfrățite.

Clădirea căminului urmează a fi reabilitată cu suportul României. Se dorește începerea lucrărilor în acest an.

Va fi un cămin total reparat, cu spații de cazare pentru studenții Universității B.P.Hașdeu, pentru lucrătorii din cadrul instituției, dar și pentru studenții Universității Dunărea de Jos, motiv principal pentru care România a dorit finanțarea acestui proiect.


Clădirea căminului nr. 3 se află în centrul orașului. De mulți ani aceasta se afla în stare dezastruoasă, iar reparația acesteia, pe lângă faptul ca va oferi noi oportunități tineretului, va fi și un spațiu care va arăta bine în mun. Cahul.