Social

Pompierii au fost alertați pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodăriiPe parcursul zilei de 16 iunie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodării ale oamenilor. 

În localitatea Văleni raionul Cahul, pompierii Unității de salvatori din Giurgiulești au pompat apa care a pătruns în 10 gospodării. Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor. La fața locului au lucrat 3 autospeciale de intervenție și 4 motopompe. 

De intervenția pompierilor a fost nevoie în câteva gospodării din raioanele Telenești, Florești, Ungheni dar și UTA Găgăuzia. Tot precipitațiile au făcut prejudicii în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, unde mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate. La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale în vederea estimării pagubelor materiale. În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 30 situații de risc.