Social

Un conațional a rămas fără permisul de conducere după ce și l-a perfectat ilegal



250 de euro ar fi achitat un conațional pentru a-și perfecta un permis de conducere românesc fals, pentru care acum riscă cercetare penală. Acesta a fost depistat la controlul de frontieră, în punctul de trecere Cahul, la ieșire din țară.

Ieri, 7 mai, în jurul orei 11:15, în punctul de trecere Cahul s-a apropiat un microbuz cu pasageri pentru autorizarea ieșirii din țară. Acesta efectua o cursă ocazională cu destinația Belgia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control mai amănunțit mijlocului de transport și pasagerilor.
Ca urmare, în portmoneul unui pasager, în vârstă de 32 de ani, originar din raionul Cahul, a fost depistat un permis de conducere românesc, eliberat pe numele acestuia. La verificarea actului cu tehnica specială s-a constatat prezența indicilor de falsificare.

Fiind audiat pe subiectul dat, bărbatul a mărturisit că și-a perfectat actul în 2019, prin intermediul unei persoane necunoscute cu care ar fi luat legătura accesând un anunț de pe rețele de socializare. Acesta ar fi achitat pentru permis, suma de 250 de euro, însă nu cunoștea de faptul că actul ar fi fals. Tânărul și-a argumentat gestul prin faptul că nu dispunea de timp pentru a se înscrie la un curs de instruire auto, el fiind angajat la muncă peste hotare.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează a fi supus expertizei. Pe caz a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 al. (1) CP al RM.