Social

Un angajat al penitenciarului din Cahul, reținut de ofițerii CNA, într-un dosar de trafic de influență



Un angajat al Penitenciarului nr. 5 din Cahul a fost reținut pentru 72 de ore de Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit autorităților, funcționarul a încercat să ajute un tânăr să obțin permis de conducere contra 700 de euro.

Potrivit CNA, angajatul Penitenciarului nr. 5 din Cahul a fost reținut joi seara în flagrant de către ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Ofițerii CNA susțin că acesta ar fi promis unui bărbat să-l ajute să obțină permisul de conducere, categoria B, în schimbul a 700 de euro.

Potrivit denunțătorului, angajatul Penitenciarului ar fi susținut că are influență asupra membrilor Comisiei de examinare auto din Cahul din cadrul Secţiei Înregistare Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Cahul a I.P. „Agenția Servicii Publice” și că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice și practice. Pentru serviciile sale, suspectul ar fi pretins și primit 700 de euro.

Reprezentanții CNA menționează că acesta a fost prins în flagrant în fața magazinului Flamingo din Cahul și escortat la sediul DGT Sud, fiind reținut pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie sau amendă penală.

Procuratura Anticorupţie Sud conduce urmărirea penală.