Social

Mai mulți elevi ai claselor primare, într-o vizită memorabilă la Sectorul Poliției de Frontieră Cahul


În contextul Zilei Mondiale a Copilului, polițiștii de frontieră au organizat o întâlnire interactivă și deosebită cu elevii de la Școala primară ”Al. Donici” din municipiul Cahul. Din culisele activității de frontieră, copii au aflat multe lucruri interesante și mai mult că unii s-au lăsat convinși ca pe viitor să devină polițiști de frontieră.

Elevii au exploatat cu interes autospecialele, dar și fiecare dispozitiv folosit la supravegherea frontierei de stat. La fel, nu au ezitat să testeze funcționalitatea acestora și cum o folosesc angajații IGPF în misiunile de la frontieră.
Tânărul patruped Sem a reușit să surprindă copii cu elemente de disciplină, executate la perfecție și depistarea cu ușurință a tutunului din diferite locașuri. Voia bună și multe zâmbete au însoțit copii pe toată durata demonstrațiilor canine.
În cadrul excursiei în punctul de trecere a frontierei Cahul, elevii au urmărit cum are loc verificarea actelor de călătorie și scanarea bagajelor, inclusiv s-au aflat la linia frontierei de stat, la mijlocul podului ce leagă Republica Moldova de România.
La final micuții au fost îndulciți cu bomboane, înghețată, oferite din partea unui agent economic.