Social

Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul despre cazul celor șapte angajaţi cercetați de CNA


Pe pagina oficială de facebook a lui Andrei Sîrbul, șeful Inspectoratul de Poliție Cahul a fost publicată reacția lui referitor la cazul celor 7 angajați ai Inspectoratului de Poliție Cahul care sunt cercetați de CNA.

Dragi colegi și prieteni, stimată echipă a Inspectoratului de Poliție Cahul.
Am crezut necesar să mă expun astăzi pe marginea unor cazuri penale în care șapte angajaţi din cadrul efectivului pe care îl conduc sunt cercetaţi de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale sud a CNA şi procurori, care sunt bănuiţi de abuz în serviciu şi corupere pasivă.
Vă informez că în perioada inițială a investigațiilor pe marginea acestor cazuri am oferit tot suportul organelor competente, am colaborat și am avut toată deschiderea pentru ca împreună să combatem și să prevenim acest fenomen.
Indiferent de acest fapt, chiar dacă imediat după ce au avut loc aceste rețineri, personal mi-am luat un concediu pentru perioada anchetei respective, astăzi, am aflat că a fost luată decizia să fiu suspendat din funcție, atât eu cât și adjunctul meu, fără să ni se spună ceva în acest sens.
Ca și conducător al Inspectoratului port răspundere pentru acțiunile subalternilor mei, și mereu așa a fost. Să ne bucurăm de succese? Împreună. Să rezolvăm o problemă? Împreună. Asta a fost mereu strategia mea.
Din fericire și la Cahul, Cantemir și Leova am împărțit mai mult rezultatele frumoase și am fost fruntași la ele, iar aceste cazuri de corupție nu ne fac față și nu ne reprezintă.
Important sau nu, chiar dacă în comunicatul despre rețineri nimeni nu a spus despre ce sume este vorba, am să vă zic eu: 100, 200 lei și un echipaj care din informațiile oferite de CNA a pretins 1000 de lei. Nu tolerez astfel de ilegalități, dar nici nu am să accept să ne ascundem de realitate, indiferent de cât de dură este ea.
Despre prestația mea și a echipelor pe care am avut onoarea să le conduc, ar fi potrivit să vorbească cetățenii și timpul desigur, căci totul prin comparație se cunoaște. Dar, dragi colegi din cadrul IGP și din alte instituții, ar fi atât de frumos să comunicăm transparent și împreună să căutăm totuși care sunt cauzele corupției în sistem și cauzele altor acțiuni ilegale, să nu luptăm doar cu efectele lor. Eu mi-am făcut mereu meseria cu onoare și cinste și alături de colegii profesioniști mereu am încercat să producem servicii de calitate, cu ceea ce avem, acolo unde suntem.
Legea e una pentru toți, și dacă această decizie de suspendare a me va fi una în avantajul efectivului și nu în detrimentul prestației noastre din teritoriu în următoarea perioadă, atunci va fi justificată. În caz contrar nu o înțeleg. Dragi colegi și cetățeni, rămân la dispoziția Dvs atunci când este nevoie de implicarea și suportul meu.