Social

Cel mai complex program online de cursuri extra curriculare – „Tekwill în fiecare școală” se extinde și la sudul țării




Startup City Cahul aduce profesiile viitorului mai aproape de elevii din regiune, cu ajutorul proiectului #TekwillInFiecareScoala - cel mai complex program online de cursuri extra curriculare. Astfel, în 2021, cca 46 de școli din regiunea Cahul sunt așteptate să se înscrie la program.
Pentru înregistrarea instituției este necesară completarea unui formular: https://tekwill.online/form/school-registration


Termen limită: 22 februarie 2021


„Tekwill în fiecare școală” conține patru module de studiu: inteligență artificială, dezvoltare software, industria creativă, leadership antreprenorial. Conținutul cursurilor este interactiv și poate fi studiat individual sau ghidat de un profesor în timpul lecțiilor opționale. Pentru a preda elevilor aceste discipline, profesorii sunt instruiți în aplicarea metodologiilor de predare online în cadrul unui program complex de mentorat și suport. Participanții la cursuri au posibilitatea de a-și dezvolta gândirea critică, creativitatea, competențele digitale, dar și de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare interpersonală.

Fiecare curs are 34 de lecții cu conținut interactiv, iar la încheierea cursului elevii vor trebui să realizeze un proiect final în baza cunoștințelor obținute. Celor care vor parcurge cu succes toate etapele cursului li se va oferi un certificat de absolvire.
Misiunea „Tekwill în fiecare școală” este să pună în valoare capitalul uman al Republicii Moldova și să crească pe termen lung o generație de oameni care să creeze acasă, în Moldova, produse și servicii care să răspundă provocărilor social-economice naționale și globale.

Crearea cursurilor a fost posibilă prin mobilizarea eforturilor financiare ale sectorului privat și ale cetățenilor din țară și diasporă, precum și ale partenerilor de dezvoltare externi – PNUD Moldova, USAID, Suedia. Proiectul se bucură și de suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.