Social

La Cantemir se va organiza campanie de advocacy în vederea creării unui centru de tineret în raion

 


Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională a demarat proiectul ”All for Cantemir Youth Centre, prin care își propune să sensibilizeze cetățenii/ele raionului Cantemir și a reprezentanților/telor Administrației Publice Locale (APL) cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor tinerilor/-elor.

În urma unui concurs public, au fost selectați 17 tineri/e activi/e civic din raionul Cantemir, dintre care 14 fete și 3 băieți, care vor fi inițiați cu instrumentele și tacticile unei campanii de advocacy și își vor dezvolta abilitățile și aptitudinile necesare pentru a face față provocărilor sociale în procesul de implicare și militare pentru crearea unui centru de tineret în raion.

La sfârșitul lunii ianuarie curent, tinerii/ele au fost convocați în prima ședință pentru a face cunoștință unii cu alții și pentru a fi familiarizați cu Planul de acțiune și responsabilitățile ce urmează să le îndeplinească în cadrul proiectului.

Una dintre tinerele participante, Ganev Irina, consideră că crearea unui centru pentru tineri/e este o necesitate pentru orașul Cantemir. Centrul va fi un loc minunat unde tinerii să poată petrece timpul interactive și să aibă oportunitatea de a cunoaște alți tineri cu aceleași interese. Filip Dorina, o altă tânără implicată, a menționat că Centrul pentru tineret va fi locul unde tinerii își vor putea dezvolta capacitățile intelectuale și fizice. Centrul va fi punct de referință unde vor putea interacționa, își vor putea face prieteni noi și vor dezvolta idei, astfel se vor implica considerabil în viața orașului și în viitoare proiecte.

Implementarea proiectului “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir” își propune să militeze pentru crearea unui Centru de tineret în raionul Cantemir prin implicarea tinerilor și tinerelor și a altor părți interesate în elaborarea unei campanii de advocacy. Prin implementarea acestui proiect, Centrul va contribui la creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir.

Pe parcursul următoarelor luni, tinerii/e se vor implica în diferite activități cu caracter comunitar,  printre care organizarea flash-mob-urilor, elaborarea pliantelor de informare și sensibilizare,  realizarea photo voice-urilor, organizarea și participarea la întâlnirile cu reprezentanții administrației publice, elaborarea petițiilor, etc.



Proiectul “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile”, implementat de ERIM (anterior IREX Europe). Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităților organizaționale și operaționale ale organizațiilor societății civile și încurajarea participării acestora la procesul democratic.