Social

Cahul: Ziua munceau, iar noaptea spărgeau automobile


Trei tineri, cu vârsta cuprinsă între 20 și 22 de ani, originari din raioanele  Leova şi Cantemir, sunt cercetați penal pentru furt. Aceștia locuiau și munceau în municipiul Cahul în calitate de vânzători şi pază la un Market. Suspecții acționau pe timp de noapte, unde spărgeau geamurile automobilelor sau descuiau mașina cu șurubelnița și  sustrăgeau acumulatoare, casetofoane, seturi de chei, pompe electrice, etc.  La moment suspecții sunt bănuiți că ar fi implicați în  cel puțin patru cazuri de acest fel.

  

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Cahul,  în noaptea de 25 spre 26 februarie, tinerii  au fost reținuți în flagrant, iar asupra lor au fost depistate bunuri dobândite din activitatea ilegală.

  

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri, care ar fi sustrase. 

  

Tinerii sunt cercetați în libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă   amendă în mărime de la 15 000 la 100 000 lei  sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 7 ani.

 

În continuare sunt efectuate măsuri de investigație în vederea acumulării  probelor concludente  pe cazurile documentate.