Social

Tineri implicați în activitățile din cadrul proiectului „Abilitare prin libera exprimare a persoanelor cu dizabilități din raioanele Cahul și Cantemir”Tinerii din grupurile Locale din comuna Gotești și comuna Ciobalaccia-r-nul Cantemir în luna februarie au participat în cadrul workshop-urilor organizate de către A.O.”AZI”  împreună cu reprezentanți ai portalului  media ziuadeazi.md,  în cadrul proiectului „Abilitare prin libera exprimare a persoanelor cu dizabilități din raioanele Cahul și Cantemir”.

Tinerii din comuna Ciobalaccia la aceste instruiri  au învățat despre:

  • elaborarea unor video-uri de scurt-metraj calitative chiar de pe telefon, însă  tinerii din Grupul Local Gotești au învățat despre :
  • ce este o știre,
  • cum se face o știre,
  • care sunt întrebările la care ar trebui să răspundă o știre,
  • ce sunt știrile false,
  • cum ne putem da seama că de fapt acest site ne oferă știri false?

În cadrul workshop-urilor s-a observat că tinerii sunt interesați, activi și chiar au dorința de a se implica activ în activitățile ce sunt organizate ce duc  schimbarea comunității.

Activitățile au fost organizate cu respectarea măsurilor de siguranță COVID-19(măști, dezinfectant,  distanța, etc).

 Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitate exclusivă a proiectului ”Abilitare prin libera Exprimare a persoanelor cu dizabilități din raioanele Cahul și Cantemir, implementat de A.O ”AZI” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.