Social

Un bărbat originar din r. Cahul riscă până la 4 ani de închisoare pentru furtUn bărbat în vârstă de 59 de ani, originar din r. Cahul, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana, pentru comiterea mai multor furturi din scara blocurilor de locuit.

Individul pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie 2020, a comis cel puțin 9 furturi din scara blocurilor de locuit amplasate în sec. Ciocana. Acesta prin acces liber intra în blocul de locui și asigurânduse că nu este văzut de nimeni sustrăgea furtunurile antiincendiare, după care părăsea locul comiterii infracțiunii.

În total suspectul a sustras 40 de furtunuri, astfel cauzând un prejudiciu în sumă de 20 000 lei. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție mun. Chișinău și este cercetat penal pentru furt, infracțiune care care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.